Nabeschouwing

We kunnen na deze minitrip het volgende besluiten:

- Alle vluchten met United/Air Canada verliepen perfect, zowel in de heen- als in de terugreis. We vertrokken telkens netjes op tijd om ook op tijd, of zelfs vroeger, aan te komen.
- We huurden opnieuw de auto, zoals bijna altijd, bij Alamo. Jammer genoeg heeft Vancouver Airport nog geen skip-the-counter en moet men dus eerst langs de balie. Dat houdt ook in dat men de auto niet zomaar kan uitkiezen.
We hadden echter geluk want de baliemedewerker was in een bijzonder goede bui en besloot zomaar om ons gratis en voor niets een upgrade te geven. We kregen een zo goed als nieuwe Dodge Durango mee, voorzien van alle toeters en bellen en met een mooi zwart lederen interieur met rode stiksels.

- Alle hotels voldeden meer dan aan de verwachtingen. Overal kregen we een kamer zoals gevraagd en zelfs soms meer zoals een gratis upgrade in Vancouver.

- Het weer was de eerste dagen gewoon fantastisch met volop zon en temperaturen rond de 25°C. We zagen echter op de voorspellingen dat het weer zou veranderen net op het moment dat we een walvissentocht geboekt hadden. Daardoor hebben we die excursie een dag vervroegd en het bleek inderdaad een goede zet want vanaf de dag daarna heeft het eigenlijk niets anders meer gedaan dan geregend, dit tot de laatste dag toen het weer zonnig was in Victoria.
Gelukkig hadden we alle buitenactiviteiten waarvoor goed weer wenselijk was gedaan in het begin van de vakantie, zoals de fietstocht in Vancouver, de ferry-overtocht naar Vancouver Island en de walvissenexcursie. Tijdens de regendagen verbleven we in ... het regenwoud en daar hebben we dan ook echt genoten van dat 'slechte' weer.

Deze minitrip hebben we eigenlijk geboekt na een post van Bert's goedkope vliegtuigtickets waardoor we deze tickets naar Vancouver konden boeken aan amper €370, bagage inclusief en met bijzonder goede uren.

De blog werd vrij goed bijgehouden tijdens de reis zelf, maar de rest wordt eerstdaags ge├╝pdatet.

We weten nog niet zeker wat de volgende reis wordt waarvan we een blog zullen bijhouden. Op vraag van enkele vrienden wordt dat misschien wel een nieuwe groepsreis in april naar het ZW van de VS, maar dat zien we nog wel.


Tot lezens,

Rudi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten