04 september 2018 - Vancouver - Ucluelet


We hebben de ferry gereserveerd van 12:15 u vanmiddag van Horseshoe Bay naar Departure Bay en aangezien we er minstens een halfuur op voorhand moeten zijn én ook nog onze auto moeten gaan ophalen bij Alamo, nemen we om 8:15 de hotelshuttle naar de luchthaven waar we naar het kantoor van Alamo gaan.
Jammer genoeg heeft Alamo hier op Vancouver Airport geen 'skip the counter' en kunnen we dus niet rechtstreeks naar de garage om onze auto uit te kiezen. We zijn dus afhankelijk van de goodwill van de baliemedewerker en gelukkig heeft die een goede bui want hij geeft ons een nagelnieuwe Dodge Durango mee, voorzien van alle toeters en bellen.


Zowat halfweg de Cypress Bowl Road, de weg naar het skigebied van Cypress Mountain, is er bij Cypress Mountain Provincial Park een punt waarvan we een mooi uitzicht hebben op Vancouver, Barrett's View.


Het valt niet mee om pal tegen de zon in te fotograferen, maar we zien toch duidelijk de skyline van Vancouver, de Lion's Gate Bridge en Stanley Park.


We komen mooi op tijd aan bij de terminal van Horseshoe Bay en wachten tot we om 12:00 mogen aan boord rijden.De ferry-overtocht verloopt heel rustig in een stralende zon. Jammer genoeg deze keer geen wildlife te bespeuren. Enkele jaren geleden was dit helemaal anders toen we gedurende een heel lange tijd getrakteerd werden op een waren orka- en dolfijnshow.

Om 14:05 meren we aan in Departure Bay, Nanaimo. Hier gaan we onze eerste inkopen doen voor de volgende dagen.


Daarna rijden we ineens door tot bij het Pacific Rim Visitor Center waar we wat info halen voor morgen, zoals bv wanneer het laag tij is.

Op het kruispunt buiten zien we een merkwaardig éénmansprotest. We vragen de man om wat meer uitleg en "Justin" blijkt Justin Trudeau te zijn, de premier van Canada, die zijn goedkeuring gaf voor de aanleg van een nieuwe oliepijplijn van uit Alberta tot aan Vancouver.


's Avonds gaan we eten bij de Cedar Grill.


Het weer: opnieuw niets dan zon bij max 27°C

Aantal gereden km: 236
Overnachting in Thornton Motel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten