03 september 2018 - Vancouver


Eén van de mogelijkheden om Vancouver te verkennen is met de fiets en we hebben dan ook voor deze optie gekozen (met dank aan Ann voor de tip).

We rijden eerst met de hotelshuttle tot aan Bridgeport Station waar we de Skytrain nemen tot Waterfront Station. We lopen eerst nog wat rond op Canada Place waar net twee cruiseschepen aangemeerd liggen, waaronder één van Disney.

Op een paar minuten hiervan vinden we VanCity Bike Rentals waar we twee fietsen huren.

We rijden eerst naar Stanley Park, wat met zijn vier vierkante kilometer oppervlakte nog 10% groter is dan Central Park in New York City. In tegenstelling tot dat laatste is Stanley Park niet aangelegd, maar ontstaan uit een bestaand natuurgebied dat in 1888 voorgoed beschermd werd als stadspark. Veel inwoners van Vancouver gebruiken het park om gewoon uit te rusten of om te joggen/fietsen op het omliggende pad, de ‘False Creek Seawall’. Vandaag is het dan ook door de feestdag van Labor Day in combinatie met het schitterende weer, behoorlijk druk.

Net als we Stanley Park willen verlaten zien we nog enkele wasbeertjes die heel dichtbij komen.


We rijden helemaal rond Stanley Park en blijven de Seawall volgen tot bij Telus World of Science.

We rijden verder langs de Seawall tot bij Kitsilano waar we rechtsomkeer maken en terugrijden naar Granville Island.
Op dit schiereiland is de grootste openbare markt van Vancouver te vinden en zijn er heel wat winkeltjes en kraampjes met voornamelijk handgemaakte artikelen en artistieke beroepen. Veel lokale producten worden hier aan de man gebracht. Alleen al aan culinaire lekkernijen zijn er tientallen kramen. Natuurlijk zijn op deze markt ook andere producten te verkrijgen zoals kleding, huishoudelijke spullen en andere prullaria.
Hier vinden we ook de "Giants" die door de Braziliaanse tweeling en graffitikunstenaars Gustavo en Otavio Pandolfo getransformeerd werden van 23 m hoog en grijs beton tot deze mooi gekleurde silo's.Gezellige drukte op Granville Island.


We verlaten Granville Island en rijden, opnieuw via de Seawall en door Chinatown naar de oudste historische wijk van Vancouver, Gastown, die in 1886 onderdeel werd van de stad Vancouver. Nu is het een populaire toeristische wijk met een mix van oude en nieuwe gebouwen en heel wat terrasjes. De twee belangrijkste bezienswaardigheden binnen de historische wijk zijn de stoomklok en het standbeeld van John ‘Gassy Jack’  Deighton, die gezien wordt als de allereerste bewoner van Gastown.Avondeten doen we in The Old Spaghetti Factory en als we daar buiten komen wacht ons nog een koude douche: één van onze fietsen is gestolen, enkel het achterwiel hangt nog met het slot vast aan een ketting. Doordat het een te klein slot was konden we het frame niet ergens aan bevestigen en dus deden we dat enkel maar met het achterwiel. De fietsen stonden op zo'n 20 meter van het terras van The Old Spaghetti Factory waar voortdurend zowat 40 mensen aan het eten waren. Het getuigt dus van heel wat lef om op die plaats een fiets te stelen. Bovendien was het dan ook nog eens makkelijker geweest om de fiets van mijn vrouw te stelen, want die hing met het voorwiel vast aan dezelfde ketting. Gelukkig is het niet ver stappen naar VanCity Bike Rentals en na wat overleg komen we overeen dat we €120 betalen voor de gestolen fiets, wat dus eigenlijk spotgoedkoop is. Daar laten we dan ook niet onze schitterende dag door vergallen.

We nemen de Skytrain naar Vancouver Airport en rijden vervolgens met de shuttle terug naar het hotel, waar we om 21:30 aankomen.

Wat een ongelooflijk mooie stad is Vancouver toch. Toen ik hier de eerste keer was zei ik dat dit beslist een stad is waar ik heel graag zou willen wonen en dit tweede bezoek heeft het enkel maar bevestigd. De stad werd dan niet voor niets vijfmaal op rij verkozen tot "Meest leefbare stad ter wereld".
We hebben meer dan 30 km gefietst en daarvan hebben we maximaal 1 km op een weg gereden waar ook auto's rijden. Alles is hier zo goed ingericht voor fietsers en wandelaars, met allemaal gescheiden rijstroken, of zelfs volledig gescheiden paden. Overal is er ook bijzonder veel groen in de stad, zelfs ook op de bovenste verdieping van heel wat hoge gebouwen. Het was alvast een bijzonder mooie eerste dag van onze vakantie.
Morgen nemen we de ferry naar Vancouver Island.

Het weer: zonovergoten dag bij zo'n 25°C

Aantal gereden km (fiets) : 32
Overnachting in Accent Inn Vancouver Airport Hotel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten