11 september 2018 - Victoria - VancouverWe hebben een heel mooie hoekkamer in het hotel inclusief keuken en nemen dan ook het ontbijt in onze ruime kamer. Buiten ziet het er weeral nat uit, maar gelukkig regent het nu niet meer.
Victoria, de hoofdstad van British Columbia en de meest zonnige stad van Vancouver Island, bezoekt men best op een zonnige dag omwille van de vele bloemen die er overal in de stad zijn. Vooral de omgeving rond de Inner Harbour is heel mooi en kleurijk dankzij de vele planten.

We lopen langs het gebouw van de Legislative Assembly of British Columbia.


We bereiden er ons al op voor dat het een regenachtige dag zal worden, maar als we amper een halfuur buiten zijn klaart het helemaal op en krijgen we zowaar een volledige open blauw lucht en een stralende zon. Nou, dat was weeral enkele dagen geleden dat we de warmte van de zon voelden.
En de bloemen laten zich al direct van hun mooiste kant zien.

Verderop gaat het naar het kleurrijke Fisherman's Wharf.
Omdat onze tijd wat beperkt is laten we ons terug naar de Inner Harbour brengen met een van de komisch ogende gele watertaxis. Wij vinden ze ietwat komisch omdat ze gewoon veel te snel varen dan wat men zou verwachten van zo'n klein, niet-gestroomlijnd vaartuig.
Het is inmiddels rond de middag geworden en we gaan eten op het terras van 'The Deck' (Milestones grill and bar) in de Inner Harbour. Daar eten we een ontzettend lekker stuk gegrilde zalm. Heerlijk was dit.

Het wordt stilaan tijd om terug naar het hotel te gaan en onze auto te gaan ophalen want we willen graag rond 15:00 vertrekken naar de Ferry Terminal.


We rijden via het Mile Zero Monument, de start van de 8.000 km lange Trans-Canada Highway die het land helemaal van west naar oost (of vice versa) overspant.


Laatste stop voor deze reis wordt bij Cattle Point.
Onderweg, gewoon in een residentiële wijk zien we enkele herten lopen.Dan gaat het in één keer richting Swartz Bay waar de terminal is voor de ferry naar Tsawwassen. Als we inchecken vraagt de dame ons of we met de ferry van 16:00 of met die van 17:00 meewillen. Het is nu precies 15:58 en uiteraard gaan we akkoord om met die van 16:00 mee te varen, niettegenstaande we de ferry van 17:00 lang geleden gereserveerd hadden.
Er komt nog één auto achter ons en dan gaan de deuren van de boot dicht. Dat was even goed time management...

De overtocht is heel rustig, maar in tegenstelling tot de laatste keer dat we deze ferry namen, zien we nu geen wildlife. De vorige keer werden we zowat de ganse overtocht getrakteerd op een bijzonder mooie, en gratis, orka- en dolfijnenshow die voortdurend met de boot meezwommen.

Deze keer moeten we het stellen met heel mooie wolkenluchten.

Na anderhalf uur komen we aan op het vasteland van British Columbia en een halfuurtje later checken we in bij het hotel.
Nadat we de koffers opnieuw geschikt hebben voor de terugvlucht van morgen gaan we eten in het nabijgelegen Denny's.


Het weer: heel mooi zonnig, 20°C

Aantal gereden km: 81
Overnachting in Accent Inn Vancouver Airport Hotel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten