05 september 2018 - Ucluelet - Pacific Rim Trail


De Pacific Rim Trail is een wandelroute van bijna 9 kilometer lang waar men kan genieten van prachtige uitzichten over de oceaan. Voor vandaag hebben we dan ook deze trail op de planning staan. Alhoewel het voor een regenwoud logischer zou zijn dat het bewolkt en regenachtig is, klagen we toch niet echt als we de gordijnen opentrekken en andermaal een staalblauwe lucht zien.
Na een ontbijt in onze kamer met koffiekoeken die we gisteren gekocht hebben en een lekkere tas koffie, rijden we eerst naar de parking voor de Lighthouse Loop, 2,8 km lang en voortdurend langs de oceaan lopend, afgewisseld met stukken door het regenwoud.Overal zijn er mooie uitzichtpunten aangelegd, voorzien van bankjes en informatieve borden.

Ook dode bomen kunnen bijzonder fotogeniek zijn.
Hier en daar ook heel mooie inhammetjes.

En ook wat wildlife langs de trail.

Deze morgen zagen we dat de weervoorspellingen voor overmorgen heel slecht zijn voor Campbell River. Uitgerekend deze dag doen we daar een Whale Watch Tour en aangezien die met een open boot is, kunnen we regen dus missen als kiespijn. Bovendien is er veel kans dat de tour dan ook helemaal niet doorgaat. Ikzelf heb al heel wat walvissen gezien in Canada en Alaska, maar voor mijn vrouw zou het de allereerste keer zijn en dat wil ik haar toch echt niet onthouden. Vandaar dat we rond de middag terugrijden naar het hotel om daar met Eagle Eyes Adventures te bellen of ze eventueel morgen nog twee plaatsen vrij hebben voor deze tour. Wonder boven wonder lijkt dat inderdaad nog te lukken ook. Enig probleem is dat we dus morgenvroeg eerst 3 uur moeten rijden van uit ons hotel waar we nu zijn in Ucluelet. De tour begint om 10 uur, op zich dus geen probleem, maar... de enige weg die van west naar oost gaat, wordt morgenvroeg tussen 5 en 7 uur 's morgens afgesloten wegens werken. We besluiten om het er toch maar op te wagen en leggen de tour dus vast voor morgen, op hoop van zegen dat we er op tijd zullen aankomen...
Nadat we snel iets gegeten hebben op de kamer rijden we naar Big Beach en Brown's Beach voor het vervolg van de Pacific Rim Trail. We hebben gewacht tot bij laagtij om naar deze stranden te gaan, in de hoop wat zeesterren en andere waterdieren te zien en we worden niet ontgoocheld.Eeuwenoude bomen met bijzonder vormen.
En die kunnen ook dienst doen bij een rustpauze.


De laatste van een bijzonder mooie, afwisselende dag.
Het weer: heel mooi zonnig weer, 25°C

Aantal gereden km: 17.2
Overnachting in Thornton Motel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten