02 september 2018 - Brussel - Chicago - Vancouver


zo 02/09  11:00 - 12:50 Brussel (BRU) - Chicago (ORD) 8u50 UA-973
Boeing 777-200/300
Layover 3u30
zo 02/09  16:20 - 18:48 Chicago (ORD) - Vancouver (YVR)  4u28 AC-8041
Canadair Jet 900

We vertrekken netjes op tijd in Brussel en de vlucht van iets meer dan 8 uur verloopt prima. Het is ook altijd prettig om een rij van 3 stoelen enkel voor ons 2 te hebben, met lekker veel plaats dus.

We komen om 12:45 aan in Chicago.Dit zijn onze eerste stappen op Amerikaanse bodem en dus moeten we door de Immigrations en douane. Dat verloopt uitzonderlijk vlot en na amper 25 minuten zijn we door alle controles en hebben we al onze koffers van de band gehaald. Die leggen we enkele tientallen meter verderop op een andere band voor Vancouver.

Ook onze 'binnenlandse' vlucht vertrekt netjes op tijd en die is deze keer met een klein toestel Canadair Jet 900.


Eigenlijk valt dit wel ook heel goed mee. Het toestel op zich is klein maar aangezien er slechts 2x2 stoelen staan is de vrije binnenruimte wel vrij ruim.

We vliegen via het noorden van de VS richting Vancouver en als we Alberta en British Columbia naderen zien we hier en daar de bosbranden. Momenteel zijn er zo'n 600 alleen al in British Columbia, maar die zijn vooral in het noorden van de provincie.We vliegen over de hoge toppen van het North Cascades NP.


Het is blijkbaar heel druk in het luchtruim rond Vancouver zodat we eerst nog een rondje van 360° vliegen, om uiteindelijk om 19 u te landen.
Ook hier moeten we door de Immigrations, maar door het bijzonder grote aantal self check-in kiosken neemt dat niet meer dan 5 minuten in beslag. Nadat we de koffers van de band gehaald hebben, verlaten we de luchthaven naar de plaats waar de shuttles komen van de hotels. We gaan nu immers nog niet onze auto ophalen, maar doen dat pas overmorgen. Morgen zijn we toch de ganse tijd in Vancouver en daarvoor hebben we geen auto nodig.

We zijn uiteindelijk om 21 u in de hotelkamer, Belgische tijd 6 u en dus veel anders dan ons, na een welgekomen douche, op het bed ploffen zit er niet meer in voor vandaag. Het is dan ook precies 24 uur geleden dat we de laatste keer in bed lagen.

Het weer: Chicago 30°C, Vancouver 22°C

Aantal gereden km: 0
Overnachting in Accent Inn Vancouver Airport Hotel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten